Kanban knjige na engleskom jeziku dostupne za besplatno preuzimanje

Kanban je jedna od najpopularnijih metoda poslovne organizacije, pogotovo ako se bavite ravojem softvera. Zanima Vas što je kanban ploča i što su korisničke priče? Nudimo Vam popis korisnih knjiga o Kanban metodologiji koje možete besplatno preuzeti i educirati se o njenim revolucionarnim principima:

 • Sugimori, K.Kusunoki, F.Cho & S.Uchikawa: Toyota production system and Kanban system Materialization of just-in-time and respect-for-human system Toyotin proizvodni sustav i Kanban sustav razvio je potpredsjednik Toyota Motor Company, Taiiohi Ohno, a pod njegovim vodstvom ti su jedinstveni proizvodni sustavi ostali duboko ukorijenjeni u Toyoti u posljednjih 20 godina. 2 su glavne osobine tih sustava: Jedan od njih je „just-in-time“ sustav proizvodnje, koji je iznimno važan čimbenik u montažnoj industriji. U ovoj vrsti proizvodnje proizvedeni su samo potrebni proizvodi, u potrebnom vremenu, u potrebnoj količini, a osim toga, zalihe su svedene na minimum. Drugi je „respect for human“ sustav, u kojem je radnicima dozvoljeno da u potpunosti iskoriste svoje sposobnosti aktivnim sudjelovanjem u vođenju i poboljšanju vlastitih radionica.
 • Swee Li Chee, Mei Yong Chong, Jeng Feng Chin: Milk-run kanban system for raw printed circuit board withdrawal to surface-mounted equipment
  Cilj ovog rada je predstaviti case study i popratnu simulacijsku analizu na Kanban sustav koji uključuje milk-run sistem za dovođenje sirovine u proces. Rezultati simulacije pokazali su da predloženi sistem dosljedno nadmašuje trenutačni sustav proizvodnje. Drugo, sustav ukazuje na prednosti levelinga, pogotovo u slučaju kvara ili zastoja strojeva. Treće, operater u predloženom kanban sustavu ima nižu iskoristivost, čak i uz dodatne zadatke rukovanja materijalom.
 • Dedi Iskandar Batubara, Heri Kusmanto, M. Arif Nasution, Amir Purba: Kaizen and Kanban Implementation in Management of Education to support of Total Quality Management Improvement at council of Al Washliyah of North Sumatera, Indonesia
  Cilj ovog rada je napraviti osvrt na implementaciju Kaizena i Kanbana u upravljanju obrazovanjem kako bi se potkrijepilo poboljšanje upravljanja cjelovitom kakvoćom planiranja, organiziranja, implementacije, kontrole i vrednovanja obrazovanja od strane obrazovnog odbora u Al Washliyahu, u Sjevernoj Sumatri, Indonezija. Tehnike prikupljanja podataka izvedene su na tri načina: intervjui, promatranje i dokumentacija u ukupno 620 škola koje pohađa ukupno 103.391 učenika.
 • David J. Anderson, Andy Carmichael: Essential Kanban Condensed  Kanban sustav je sredstvo za balansiranje posla kojeg treba obaviti s raspoloživim kapacitetom za pokretanje novog posla. Ova knjiga je „destilat“ Kanbana, suština onoga što Kanban jest i kako ga koristiti. Ovaj kratki pregled uvodi sve glavne koncepte i smjernice u Kanbanu i upućuje gdje možete saznati još više. Essential Kanban Condensed je izvrstan izbor za početak ili nastavak istraživanja ideja za evoluciju ili poboljšanje poslovne fleksibilnosti.
 • Jo Ann Lane, Dan Ingold, Laurence Levine: Agile-Lean Software Engineering (ALSE) Evaluating Kanban in Systems Engineering: Kanban – Creating a Kaizen Culture and evolving Lean Software Engineering Solutions / https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a582532.pdf / Ovaj istraživački projekt procjenjuje upotrebu sastavljanja rasporeda po zahtjevu (pull ili kanban) u sistemskom inženjeringu (SE). Takvi se pristupi smatraju vrijednima u razvoju softvera. Konkretno, istraživanje se usredotočuje na SE gdje projekti razvoja fast response softvera inkrementalno razvijaju sposobnosti postojećih sustava.
 • Paul Klipp: Getting Started with Kanban  Pronalaženje načina za učinkovitije poslovanje postaje nužnost – bez obzira na to kojim se poslo, bavite. Dok su Lean metodologije razvijene u proizvodnim okruženjima, mnogi se Leanovi principi mogu primijeniti na bilo koju vrstu poslovanja ili aktivnosti; od razvoja softvera do računovodstvenih sustava do kućanskih poslova. Ova kratka knjiga uvodi osnovne koncepte Kanbana i nudi upute za početak koje će Vas korak po korak uvesti u rad s Kanban metodom.
 • Satu Anttila: The Hidden Pitfalls of Kanban in Software Development Cilj ovog istraživanja je istražiti skrivene zamke Kanbana u razvoju softvera. Cilj je otkriti razloge komplikacija i procesa koje mogu izazvati neuspjeh implementacije Kanbana. Intervjuirano je pet stručnjaka Agile razvoja softvera i uspoređuju se njihova iskustva neuspješnih realizacija Kanbana. Kompanija koja ne može promijeniti svoj način razmišljanja kako bi implementirala Kanban je krucijalni faktor koja utječe na cijeli projekt, a mnogi softverski timovi koji tvrde da koriste Kanban ponekad provode samo lošu imitaciju prave metode, štosprječava postizanje pune koristi od Kanban metodologije.

Nadamo se da ste uživali u izboru knjiga o Kanban metode.

Leave a Reply