Scrum knjige na engleskom jeziku dostupne za besplatno preuzimanje

Ako radite u IT sferi, a pogotovo u razvoju softvera, zasigurno ste čuli za Scrum metodologiju.  Ako već znate što je Planning poker, što je Scrum master i kako se održavaju scrum sastanci, ocjenjuje backlog i planiraju sprintovi, imamo i za Vas izbor relevantnog štiva o Scrum metodologiji da utvrdite i proširite svoja znanja:

  • Hossain, Mohammad Emam: Scrum practice mitigation of coordination challenges in global software development projects: an empirical study. Ovaj rad istražuje na koji način Scrum metode i prakse, koje su korištene unutar četiri globalna razvojna softverska projekta pomažu u ublažavanju izazova u koordinaciji, u svrhu potenciranja prednosti Agile metoda nad tradicionalnim metodama softverskog inženjeringa. U literaturi se identificiraju četiri vremenska, geografska i društveno-kulturna izazova za koordinaciju na daljinu i sedam praktičnih postupaka.
  • Dr Jeff Sutherland: Scrum: A revolutionary approach to building teams, beating deadlines and boosting productivity. U svojoj novoj knjizi Jeff Sutherland precizno i korak po korak objašnjava kako funkcionira Scrum, te kako se može primijeniti za bilo koga i bilo gdje. Svaka organizacija, bez obzira na njenu veličinu, neprestano se mora nositi s isporukom proizvoda ili usluge na vrijem, sve unutar određenog budžeta. Knjiga je ispunjena praktičnim primjerima izvučeni iz svih okruženja i organizacija, učinit će da promislite o temeljima uspješnog upravljanja – i pokazati Vam kako optimizirati Vaše poslovanje koliko god Vaša kompanija bila mala ili velika.
  • Cho, Juyun Joey: An Exploratory Study on Issues and Challenges of Agile Software Development with Scrum. Svrha ovog rada je istražiti ključna pitanja i izazove koji bi mogli nastati u fleksibilnim procesima razvoja softvera s Scrumom. In-depth analiza slučaja provedena je u dvije kompanije u kojima je Scrum metoda u potpunosti integrirana u sve aspekte procesa razvoja softvera dviju organizacija, jedne velike a druge srednjo-male. Razlike između dviju organizacija pružile su korisne kontrastne rezultate za analizu podataka. Istraživanje predstavlja četiri zajedničke kategorije problema i izazova Scrum metode, te smjernice za upravljanje kako bi se pomoglo organizacijama koje već koriste Scrumovu metodu ili ju planiraju implamentirati u budućnosti.
  • Evan Leybourn: Introduction to Scrum. Koncepti u ovoj knjizi redefiniraju poslovanje. Ono što daans zovemo fleksibilno poslovno upravljanje je niz koncepata i procesa za svakodnevno upravljanje organizacijama bez obzira na granu industrije, obujam ili lokaciju. Krajnji je cilj pružiti visoku kvalitetu, redovne i iterativne ishode za Vaše klijente kroz niz laganih, prilagodljivih, visoko produktivnih procesa s niskim troškovima.
  • Jeff Sutherland: Scrum Handbook. Scrum je okvir za razvoj, isporuku i održavanje složenih proizvoda. Ovaj Vodič sadrži definiciju Scruma. Definicija se sastoji od uloga, događaja i artefakata (proizvoda ljudskog rada koji su nastali primjenom agilnih metoda) koji čine Scrum, kao i pravila koja ih povezuju. Autori Scruma su Ken Schwaber i Jeff Sutherland koji su napisali i objavili ovaj Vodič te ga zajedno održavaju.
  • Alexander Menzinsky, Gertrudis López, Juan Palacio: Scrum Manager. Ovo je knjiga edukativnog karaktera za implementaciju i poboljšanje Scruma u fleksibilnom upravljanju projektima, timovima i organizacijama. Kako ostvariti održivi i stalni proizvodni ritam, neselektivno isporučujući u sprintovima ili kontinuiranim tijekom razvoja. Prilagodba praksi i uloga karakteristikama organizacije, kako bi se postigla samoorganizacija, temeljena na Scrum načelima, umjesto primjene standardnih praksi.
  • Jaweria Sultana: A study on applicability of the Scrum framework for large software projects. Primarni cilj ovog istraživanja je istražiti prilagodljivost Scrum frameworka velikim projektima. Prva faza uključuje provođenje sustavnog pregleda literature kako bi se identificirali i razradili postupci skaliranja koji se koriste u trenutnoj industriji. Druga faza uključuje izgradnju simulacijskog modela za analizu dinamičkog ponašanja Scrum frameworka za velike projekte. Sustavna revizija literature pokazala je da je glavni izazov prilikom skaliranja Scruma osiguravanje dobre komunikacije među članovima projekta.

Nadamo se da ste uživali u izboru knjiga o Scrum metode

Leave a Reply